ТОП-6 страв, в які варто додати гарбузове насіння
1. Песто
Подрібнені в блендері гарбузове насіння з базиліком або петрушкою (а можна і з тим, і з іншим), пармезаном, лимонним соком, оливковою олією та часником - смачне і корисне супровід для пасти або відвареного рису.
2. Домашня випічка, хліб
Найсмачніший сніданок - бутерброд з цільнозернового хліба з горіхами, кунжутом і, звичайно ж, гарбузовим насінням, намазаний яблучним або апельсиновим джемом.
3. Снеки
Гарбузове насіння в клярі з прянощів приготувати дуже просто. Збий яєчний білок з лимонним соком і оливковою олією, додай каррі, цукор, сіль, кайенский перець. Кинь туди ж насіння гарбуза, перемішати, виклади насіння на застелений пергаментом деко, запікати в духовці 20-25 хвилин.
4. Салати
Наприклад, зі шпинатом і сушеної журавлиною. Насіння гарбуза вельми гаромічно вписуються в цей осінньо-зимовий мікс. Завдяки комбінації шпинату і гарбузового насіння, салатпополніт твій організм залізом на 20%. В якості соусу можна взяти суміш яблучного оцту, меду і кориці.
5. Супи
Солодкий суп з мускатної гарбуза відмінно доповнять зацукровані гарбузове насіння. Ще не пробувала таких? Обов'язково виправ це прикре непорозуміння! Тому як підсолоджені насіння гарбуза - одне задоволення.
6. Фруктово-горіхові батончики та гранола
Найсмачніші і корисні батончики і гранола - ті, що приготовлені вдома, з горіхів, насіння, сухофруктів. З гарбузовим насінням вони будуть ще смачніше.